Stine Orle

 

Hej! Jeg hedder Stine Orle, og jeg er designer, keramiker og kreativ tænker. Jeg driver til dagligt Orle Studio fra mit værksted i Horsens, hvor jeg også bor med min familie. 

Jeg er uddannet industriel designer fra Kolding Designskole (2017). Min baggrund som designer kommer særligt til udtryk i min konstant undersøgende tilgang til håndværket og materialerne. Samtidig er min stil enkel og ren med stort fokus på funktionalitet.

Ud over min passion for at skabe og formgive, elsker jeg at lære fra mig og give andre muligheden for at opleve samme glæde. Derfor afholder jeg også kurser og workshops i keramik.

 

Alle mine produkter er lavet af mig selv i mit værksted, hvor jeg primært arbejder med at hånddreje i stentøjsler. Når man arbejder med keramik, arbejder man med organiske materialer. Derfor vil der aldrig være to produkter, der er helt ens, og man vil kunne se, at hvert eneste produkt er lavet med kærlighed til håndværket, fordybelse i teknikker og mine to hænder. 

"Jeg lader mig ikke styre af tidens trends, men af afbalanceret formgivning og tidløse overflader og farver"

 

IMG_6281%20kopi_edited.jpg
IMG_7656-kopi.JPG
Inspiration og stil

 

I min designproces er jeg drevet af det umiddelbare, enkle og funktionelle. Det er vigtigt for mig, at min formgivning ikke bare er flot, men også tilfører en funktionel værdi.

RILLE-koppen har for eksempel fået sin form, fordi rillerne giver fingrene noget at holde om, så koppen ligger godt i hånden. Min FORMA-skål er simpel, men ved at bryde formen skabes der et ergonomisk og naturligt greb, som gør det nemmere at håndtere skålen. For mig begynder nye produkter altid med et væld af form-, farve-, struktur- og materialeforsøg.

Jeg kan godt lide lerets rå materiale i sig selv. Derfor vil du se, at jeg på nogle af mine produkter har ladet leret stå uglaseret for at skabe kontrast mellem den rå overflade og den bløde glasur.

Mine produkter er klassiske i den forstand, at jeg ikke lader mig styre af tidens trends, men af afbalanceret formgivning og tidløse overflader og farver, som passer ind i alles hjem - også om 10 år.