top of page
Stine Orle

 

Hej! Jeg hedder Stine Orle, og jeg er designer, keramiker og kreativ tænker. Jeg driver til dagligt Orle Studio fra mit værksted i Horsens, hvor jeg også bor med min familie. 

Udover mit arbejde i værkstedet så underviser jeg i kreative fag på Hulvej Privatskole. Jeg holder meget af at lære fra mig, guide andre igennem den kreative proces og give dem muligheden for også at opleve glæden ved at skabe. 


Jeg er uddannet industriel designer fra Kolding Designskole (2017). Min baggrund som designer kommer særligt til udtryk i min konstant undersøgende tilgang til håndværket, formgivningen og materialerne. Samtidig er min stil enkel og ren med stort fokus på funktionalitet.
 
Alle mine produkter er lavet af mig selv i mit værksted, hvor jeg primært arbejder med at hånddreje i stentøjsler. Når man arbejder med keramik, arbejder man med organiske materialer. Derfor vil der aldrig være to produkter, der er helt ens, og man vil kunne se, at hvert eneste produkt er lavet med kærlighed til håndværket, fordybelse i teknikker og mine to hænder. 

"Jeg lader mig ikke styre af tidens trends, men af afbalanceret formgivning og tidløse overflader og farver"

 

IMG_6281%20kopi_edited.jpg
IMG_7656-kopi.JPG
Inspiration og stil

 

I min designproces er jeg drevet af det umiddelbare, enkle og funktionelle. Det er vigtigt for mig, at min formgivning ikke bare er flot, men også tilfører en funktionel værdi.

RILLE-koppen har for eksempel fået sin form, fordi rillerne giver fingrene noget at holde om, så koppen ligger godt i hånden. Min FORMA-skål er simpel, men ved at bryde formen skabes der et ergonomisk og naturligt greb, som gør det nemmere at håndtere skålen. For mig begynder nye produkter altid med et væld af form-, farve-, struktur- og materialeforsøg.

Jeg kan godt lide lerets rå materiale i sig selv. Derfor vil du se, at jeg på nogle af mine produkter har ladet leret stå uglaseret for at skabe kontrast mellem den rå overflade og den bløde glasur.

Mine produkter er klassiske i den forstand, at jeg ikke lader mig styre af tidens trends, men af afbalanceret formgivning og tidløse overflader og farver, som passer ind i alles hjem - også om 10 år.

bottom of page